מרק פרסי - חורמסבזי

מצרכים

פטרוזיליה

כוסברה

שמיר

נענע

בצל ירוק

בצל לבן יבש

שיני שום

עלי סלרי

לימון פרסי שחור

לימון טרי

לוביה יבשה לבנה

כורכום

כמון

אופן ההכנה

משרים את הלוביה למשך הלילה.

מבשלים את הלוביה במים עד לריכוך.

מניחים בצד עם המים שאיתם בשלנו.

מאדים את הבצל והשום ללא שמן עד להזהבה

מוסיפים כורכום לפי הטעם

מערבבים ומוסיפים מים וממשיכים לערבב

מוסיפים: את הלימון הפרסי שחור ולימון טרי ותבלינים לפי הטעם( מלח, פלפל, כמון)

מוסיפים מים מערבבים על אש נמוכה כ- 20 דקות.

מוסיפים: את הלוביה עם יחד עם המים את הירק הקצוץ.

ממשיכים את הבישול למספר דקות נוספות ומורידים מהאש

ארכיון

כל הזכויות שמורות למרים ואלי שדה