מתכונים עם צמחי תבלין

מתכון של סבתא צפרירה שעובר במשפחה מדור לדור.

מצרכים

3 כוסות מיץ לימון סחוט-מלימונים .

3 כוסות מים – מורתחים

1 ק"ג סוכר

אופן ההכנה

מרתיחים 3 כוסות מים עם 1 ק"ג סוכר

לאחר הרתיחה מוסיפים 3 כוסות מיץ לימון סחוט מלימונים

מערבבים. ומכבים את להבת הגז.

מקבלים תרכיז לימון

לאחר שמקררים מעבירים לבקבוקים ומאפסנים במקרר.

הכנת הלימונדה עם חליטות משיחי התבלין:

בקנקן לשתיה מכניסים - 

3 גבעולים עם עלים טריים מצמח הלואיזה

7 עלים באורך של 10 ס"מ של עשב לימון = למון גראס.

2 גבעולים עם עלים טריים מצמח הנענע.

מוסיפים כ 2 ס"מ של תרכיז הלימון.

וממלאים את הקנקן במים קרים.

לרווייה!



 

מצרכים

תפוחי אדמה

גזר

בצל לבן יבש

שיני שום

ביצים

ירק:

פטרוזיליה

כוסברה

נענע

עלי בזיליקום

טימין

ניתן להוסיף עשבי תיבול נוספים.

אופן ההכנה

מגרדים: תפוחי אדמה, גזר, בצל, שום.

מוסיפים ביצים, עשבי תיבול תבלינים שאוהבים לפי הטעם ( מלח, פלפל, כמון, כורכום, פפריקה)

עם הידים או בעזרת כף מכינים קציצות שטוחות מטגנים בשמן

מאוד מתאים לשבת בבוקר ולפיקניק.

ב ת א ב ו ן !

מצרכים

פטרוזיליה

כוסברה

שמיר

נענע

בצל ירוק

בצל לבן יבש

שיני שום

עלי סלרי

לימון פרסי שחור

לימון טרי

לוביה יבשה לבנה

כורכום

כמון

אופן ההכנה

משרים את הלוביה למשך הלילה. 

מבשלים את הלוביה במים עד לריכוך.

מניחים בצד עם המים שאיתם בשלנו.

מאדים את הבצל והשום ללא שמן עד להזהבה

מוסיפים כורכום לפי הטעם

מערבבים ומוסיפים מים וממשיכים לערבב

מוסיפים: את הלימון הפרסי שחור ולימון טרי ותבלינים לפי הטעם( מלח, פלפל, כמון)

מוסיפים מים מערבבים על אש נמוכה כ- 20 דקות.

מוסיפים: את הלוביה עם יחד עם המים את הירק הקצוץ.

ממשיכים את הבישול למספר דקות נוספות ומורידים מהאש

מצמחי האזוב נאסוף עלים ופרחים, נייבש, נטחן ונקבל אבקת זעתר.

שופכים שמן זית על התערובת ומערבבים היטב.

משרים למשך 24 שעות.

מכינים פיתה דקה דקה על סאג' את הפיתה קורעים לחתיכות.

את הבלילה המושרת שופכים על חתיכות הפיתה ומערבבים.

מכניסים לתנור בחום של - 180 מעלות למשך 25 דקות עד שהמאפה מקבל צבע צהבהב חום.

Please reload

כל הזכויות שמורות למרים ואלי שדה