״הבשלנים באים״ - חוויה קולינרית -שבת 16.2
שבת, 16 בפבר׳
|מבוך מרים - בשביל התבלינים והבשמים
הבשלנים: עז תלם ואולגה טוכשר. יתארחו ויכינו מנה נבחרת על בסיס חומרים הגלם מתוצרת האזור, וידגימו לעיני הקהל בליווי טיפים וטעימות.
Time & Location
16 בפבר׳ 2019, 10:00 – 14:00
מבוך מרים - בשביל התבלינים והבשמים, משק 26, ניר משה
About the event
אולגה טוכשר, קונדיטורית טבעונית ובעלת הבלוג "המרכיב הסודי". חלק מנבחרת הבלוגרים של פודי.
מנה: קרם לימון עם צמחי תבלין על תחתית פריכה של אגוזים ותמרים. קינוח כוסות טבעוני/פרווה וללא גלוטן.
עז תלם, בעל הבלוג The Kitchen Coach ומחבר רב המכר 'ספר הכרובית', הוא מבין כותבי האוכל והמתכונאים המובילים בארץ. עז מאמין שהמטבח צריך להיות מקום נגיש וכיפי לכולם, ומסביר בבלוג שלו לא רק את המצרכים ואופן ההכנה אלא גם את המדע וההיסטוריה שמאחורי כל מנה ומנה, ומשתף בשלל טיפים שמביאים את קוראיו להצלחות רבות בבישול הביתי שלהם.
מנה: סלט כרובית חיה עם עשבי תיבול, אגוזים ותותים (עמוד 50 בספר הכרובית)
- נזהה ונכיר צמחי תבלין שונים בעזרת חוש הריח וחוש הטעם.
- נכין שקיות ריח מפרחים ועלים של צמחי הבושם הריחניים.
- נלמד שימוש משכיל בצמחי התבלין והבושם לתועלת האדם.
- נבין את הקשר בין הסביבה, הצומח, בעלי החיים והאדם.
- נצפה בהדגמה של שף-שחקן אשר יגלה את סודות הבישול עם צמחי התבלין.
- בתום הסיור נתכבד בחליטת לימונדת הבית.